Theater De Stoep

Het ontwerp van het theater is gemaakt door UN Studio naar aanleiding van een prijsvraag in 2008. Het gebouw wordt aan de buitenzijde gekenmerkt door vloeiende, maar ook strakke lijnen en is op een zorgvuldige wijze ingepast in de omgeving. Het gebouw heeft een grote en een kleine zaal waar de bezoekers vanuit de foyer op een vloeiende manier naar toe worden geleid. Het theatercafé aan het water is ontworpen in de vorm van een amfitheater en kan worden gezien als derde zaal. Het project is gerealiseerd door Vorm Bouw B.V.

Werkzaamheden IOB

IOB heeft de bouwkundige- en constructieve engineering verzorgd. Het project is samen met de andere engineerende partijen, in een BIM-model is uitgewerkt.

Theater de Stoep

Opdrachtgever
Gemeente Spijkenisse

Locatie
Spijkenisse

Omvang
7.063 m² BVO

Expertise
Bouwtechniek
BIM
Constructietechniek